Over B-oké

Dagelijks zie ik hoeveel mensen worstelen met chronische aandoeningen en de impact daarvan op hun leven.

Wie ben ik?

Hallo! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Mijn naam is Boke, ik ben een 31-jarige avonturier uit West-Friesland en ik deel mijn leven graag met Charrel, mijn geliefde camper. Ik beweeg het liefste buiten in de vorm van wandelen, fietsen of snowboarden. Als ik niet buiten ben, vind je mij in de keuken, waar ik graag experimenteer met veganistische recepten.

Mijn passie voor gezondheid komt voort uit mijn eigen bewustwordingsproces en werkervaring als fysiotherapeut. Dagelijks zie ik hoeveel mensen worstelen met chronische aandoeningen en de impact daarvan op hun leven. Het aantal mensen met overgewicht en mentale klachten, en daarmee een verhoogd risico op chronische aandoeningen, neemt alleen maar toe. Misschien heb jij hier ook wel mee te maken?!

Hier is het goede nieuws: je levensstijl kan een grote rol spelen in het voorkomen en verbeteren van deze chronische aandoeningen. De bijwerkingen van een gezonde leefstijl zijn over het algemeen alleen maar positief.

Voor het bereiken van een gezonde leefstijl hoef je niet per se in een camper te wonen, veganistisch te eten of intensief te sporten. Samen stellen we een persoonlijk plan op dat past bij jouw leven en doelen. Wel is het essentieel dat je gemotiveerd bent om aan je gezondheid te werken, heldere doelstellingen hebt en openstaat voor verandering. Zoals het gezegde luidt: als je blijft doen wat je deed, zul je krijgen wat je kreeg. 

Ik ben er om jou door dit proces te begeleiden! 

Mijn eigen bewustwordingsproces: een reis naar binnen

Naar buiten presenteer ik mij graag als actief, stoer, eigenzinnig, daadkrachtig. Tijdens mijn opleiding, holistisch leefstijlcoachen, werd ik uitgedaagd om dieper naar binnen te keren. Ik nam de tijd om mijn levenspad tot nu toe uit te tekenen, om inzicht te krijgen in de normen en waarden die ik heb geleerd en de patronen binnen mijn familie. Dit was soms behoorlijk confronterend. Dat bracht fysieke reacties teweeg, zoals buikpijn en nekpijn, die ik voorheen niet volledig begreep. Maar in plaats van ze te negeren, onderzocht ik ze met nieuwsgierigheid en ontdekte ik dat ze me veel te vertellen hadden.

In deze reis heb ik geleerd om te verzachten, liefde te ontvangen en onvoorwaardelijk voor mezelf te kiezen, zonder schuldgevoel. Ik nam de moedige beslissing om alcohol volledig los te laten en mijn sociale contacten te doseren, en ik koos bewust voor wat ik nodig had om verder te kunnen groeien. Ik heb gevochten, ben gevallen en ben vaak weggelopen. Maar door stil te staan en mijn emoties toe te laten, vond ik uiteindelijk verlichting.  Huilen, praten, schrijven, ademhalen en yoga zijn voor mij dagelijkse ingrediënten om bewust gezond te leven en goed voor mezelf te zorgen

Ben je klaar om jouw unieke ingrediënten te ontdekken?

Het harde werken heeft me ver gebracht
Maar in de stilte en rust zit de kracht

Ik leerde verzachten door het toe te laten
Door te ademen, yoga, mediteren, dansen en er over te praten

Ik zag mijn eigen patronen en veel dingen vielen op zijn plek
Ik begrijp mezelf steeds beter en ga nog steeds op mijn bek

Het verhaal achter mijn logo

De kraanvogel in mijn logo staat voor een lang, gezond en gelukkig leven en is een ode aan mijn vriend Tom. In Japan wordt gezegd dat als je 10.000 kraanvogels vouwt je wens op gebied van gezondheid in vervulling gaat. Tom vouwde kraanvogels maar wist dat zijn wens niet in vervulling zou gaan. Hij is op jonge leeftijd aan kanker overleden. Toen een enorm bewustwordingsmoment dat gezondheid niet vanzelfsprekend is. Nu mijn missie om jouw te begeleiden met wat je wel zelf kunt doen om een gezond en gelukkig leven te leiden. 

cropped-LOGO_B-OKE_02-e1666206161500.png

Achtergrond en ervaringen

  • 10 jaar ervaring als fysiotherapeut en geregistreerd in het kwaliteitsregister KNGF. 
  • Binnenkort keurmerk registratie Leefstijlcoaching.
  • Twee jarig opleiding afgerond als Holistisch leefstijlcoach bij de Academie voor holistisch coachen. Erkent en geaccrediteerd door BLCN.
  • Affiniteit met leefstijl en gezond ouder worden
  • Ruime ervaring met chronische aandoeningen, waaronder reuma, artrose, pijn, kanker, hart, long, covid, licht traumatisch hersenletsel, neurologische aandoeningen (CVA, MS en ziekte van Parkinson)
  • Uitgebreid netwerk in diverse zorgsettingen
  • Onderdeel van het Plants for health team
  • Onderdeel van het team Jongeren van West-Friesland

Ik heb de eer om mee te mogen bouwen aan het geweldige plantaardige leefstijlprogramma Plants for Health. Een leefstijlprogramma dat bewezen effectief is. Het onderzoek dat hiervoor is uitgevoerd heet Plants for Joints en onderzocht het effect van dit leefstijlprogramma op mensen met reuma en artrose. Het programma is bewezen effectief om ziekteactiviteit en klachten te verminderen bij mensen met reumatische artritis (reuma) en artrose. De ziekteactiviteit van de reuma nam af en bijna de helft van de deelnemers kon binnen een jaar de medicatie afbouwen of stoppen. Bij de deelnemers met artrose nam pijn en stijfheid af en verbeterde het fysiek functioneren. Deelnemers verloren ook gewicht, buikomvang en bloedwaardes zoals LDL-cholesterol en bloedsuiker verbeterden. Wil jij meer weten over het onderzoek of deelnemen aan het plantaardig leefstijlprogramma? Klik dan hieronder voor de website en volg de ontwikkelingen van het programma op instagram.

Samen sterk voor gezondheid van jongeren van West-Friesland

JWF is een intiatief opgezet om jongeren te verbinden en daarmee bij te dragen aan mentale en fysieke gezondheid van jongeren in West-Friesland. Dat de kwaliteit van leven en het welzijn van jongeren verbeterd. Minder hardheid, oordelen en depressie. Meer liefde, verbinding, vervulling en geluk. Balans tussen actie en ontspanning. Jongeren in hun kracht te zetten, door hen te helpen ontplooien tot wie ze werkelijk zijn. 

B-oké wil dat initiatief graag ondersteunen. Daarom gaat er van iedere sessie 1,- naar JWF. Dit geld wordt gebruikt voor het organiseren van activiteiten en om te groeien zodat meer jongeren zich kunnen aansluiten.

Ik ben inmiddels zelf onderdeel van het JWF-team geworden en ben medeorganisator van activiteiten zoals kletspraat, wandelingen en workshops. De laatste workshop was portretfotografie, waarbij je naast technieken ook veel over jezelf kon leren. In juli deden we een excursie bij het Zwanenwater in Callantsoog en in september gaan we naar Schoorl. Wandel je ook een keer mee?

Wil jij aan de slag met B-oké?