Over B-oké

Wie ben ik?

Hallo! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Ik ben Boke, een 31-jarige avonturier uit West-Friesland en mijn hart behoort toe aan Charrel, mijn geliefde camper. Ik ben gek op kamperen, wandelen, fietsen en snowboarden. Als ik niet buiten ben, vind je mij in de keuken om te koken.

Gedurende mijn opleiding, holistisch leefstijlcoachen, maakte ik een bijzondere reis naar binnen. Naar buiten presenteer ik mij graag als actief, stoer, eigenzinnig, daadkrachtig en loyaal; eigenschappen die me tot een fijne collega en vriendin maken. Mijn reis naar binnen omvatte het doorgronden van mijn tot nu toe gelopen pad, mee gekregen normen en waarden en familiepatronen. Dit was confronterend met buikpijn en nekpijn als reactie van mijn lichaam. Ik liet alcohol los, doseerde in sociale contacten en koos wat ik op dat moment nodig had om de richting op te groeien die ik wil.

Ik leerde verzachten, liefde te ontvangen en onvoorwaardelijk voor mezelf te kiezen zonder schuldgevoel. Ik heb gevochten, ik ben gevallen en ben weggerend. Door stil te staan en emoties toe te laten vond ik verlichting. Huilen, praten, dansen, schrijven, ademhalen, yoga en mediteren zijn nu mijn ingrediënten voor een vrij en gezond leven.

B-oké weerspiegelt zowel mijn liefde voor actief buiten zijn als mijn zachte kant, waar verstillen en zelfliefde samen komen. Hier deel ik mijn ervaring en begeleid ik je op jouw eigen reis naar vrijheid en gezondheid.

Mijn reis naar binnen

Het harde werken heeft me ver gebracht
Maar in de stilte en rust zit de kracht

Ik leerde verzachten door het toe te laten
Door te ademen, yoga, mediteren, dansen en er over te praten

Ik zag mijn eigen patronen en veel dingen vielen op zijn plek
Ik begrijp mezelf steeds beter en ga nog steeds op mijn bek

Het verhaal achter mijn logo

De kraanvogel in mijn logo staat voor een lang, gezond en gelukkig leven en is een ode aan mijn vriend Tom. In Japan wordt gezegd dat als je 10.000 kraanvogels vouwt je wens op gebied van gezondheid in vervulling gaat. Tom vouwde kraanvogels maar wist dat zijn wens niet in vervulling zou gaan. Hij is op jonge leeftijd aan kanker overleden. Toen een enorm bewustwordingsmoment dat gezondheid niet vanzelfsprekend is. Nu mijn missie om jouw te begeleiden met wat je wel zelf kunt doen om een lang, gezond en gelukkig leven te leiden. 

cropped-LOGO_B-OKE_02-e1666206161500.png

Achtergrond en ervaringen

  • 10 jaar ervaring als fysiotherapeut en geregistreerd in het kwaliteitsregister KNGF. 
  • Binnenkort keurmerk registratie Leefstijlcoaching.
  • Twee jarig opleiding afgerond als Holistisch leefstijlcoach bij de Academie voor holistisch coachen. Erkent en geaccrediteerd door BLCN.
  • Affiniteit met leefstijl en gezond ouder worden
  • Ruime ervaring met chronische aandoeningen, waaronder reuma, artrose, pijn, kanker, hart, long, covid, licht traumatisch hersenletsel, neurologische aandoeningen (CVA, MS en ziekte van Parkinson)
  • Uitgebreid netwerk in diverse zorgsettingen
  • Onderdeel van het Plants for health team

Plants for health

Ik heb de eer om mee te mogen bouwen aan het geweldige plantaardige leefstijlprogramma Plants for Health. Een leefstijlprogramma dat bewezen effectief is. Het onderzoek dat hiervoor is uitgevoerd heet Plants for Joints en onderzocht het effect van dit leefstijlprogramma op mensen met reuma en artrose. Het programma is bewezen effectief om ziekteactiviteit en klachten te verminderen bij mensen met reumatische artritis (reuma) en artrose. De ziekteactiviteit van de reuma nam af en bijna de helft van de deelnemers kon binnen een jaar de medicatie afbouwen of stoppen. Bij de deelnemers met artrose nam pijn en stijfheid af en verbeterde het fysiek functioneren. Deelnemers verloren ook gewicht, buikomvang en bloedwaardes zoals LDL-cholesterol en bloedsuiker verbeterden. Wil jij meer weten over het onderzoek of deelnemen aan het plantaardig leefstijlprogramma? Klik dan hieronder voor de website en volg de ontwikkelingen van het programma op instagram.

Samen sterk voor gezondheid van jongeren van West-Friesland

JWF is een intiatief opgezet om jongeren te verbinden en daarmee bij te dragen aan mentale en fysieke gezondheid van jongeren in West-Friesland. Dat de kwaliteit van leven en het welzijn van jongeren verbeterd. Minder hardheid, oordelen en depressie. Meer liefde, verbinding, vervulling en geluk. Balans tussen actie en ontspanning. Jongeren in hun kracht te zetten, door hen te helpen ontplooien tot wie ze werkelijk zijn. 

B-oké wil dat initiatief graag ondersteunen. Daarom gaat er van iedere sessie 1,- naar JWF. Dit geld wordt gebruikt voor het organiseren van activiteiten en om te groeien zodat meer jongeren zich kunnen aansluiten.